reklam
reklam

Ankara Barosundan saat 00.00’dan sonra müzik yasağı getiren düzenlemenin iptali için dava - HABER ANKARA TVHABER ANKARA TV

1 Ekim 2024 - 02:45

Ankara Barosundan saat 00.00’dan sonra müzik yasağı getiren düzenlemenin iptali için dava

reklam
Ankara Barosundan saat 00.00’dan sonra müzik yasağı getiren düzenlemenin iptali için dava
Son Güncelleme :

28 Haziran 2021 - 11:10

261 views
reklam

Ankara Barosu, kademeli normalleşme döneminde saat 00.00’dan sonra müzik yasağı getiren düzenlemenin iptali istemiyle Danıştayda dava açtı.

Ankara Barosu, kademeli normalleşme döneminde saat 00.00’dan sonra müzik yasağı getiren düzenlemenin iptali istemiyle Danıştayda dava açtı.

Barodan yapılan yazılı açıklamada, sanatın ve sanatçının korunmasının Anayasa’nın 64. maddesinde devletin yükümlülüğünde olduğu, genelgelerle Anayasa’ya aykırı düzenleme yapılamayacağı ifade edildi.

Açıklamada, “Müziği, sahneyi, konseri, sanatı yasaklayarak yaşam tarzına müdahale içeren bir anlayışı ortaya koyan İçişleri Bakanlığının saat 00.00’dan sonra müzik yasağı getiren Kademeli Normalleşme Tedbirleri Genelgesi’nin ilgili maddelerinin Anayasa’ya aykırı olması nedeniyle yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle Danıştayda dava açılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam