reklam
reklam

Beypazarı’nda PKK/YPG üyesi olduğu belirlenen 4 yabancı uyruklu yakalandı - HABER ANKARA TVHABER ANKARA TV

1 Ekim 2024 - 22:16

Beypazarı’nda PKK/YPG üyesi olduğu belirlenen 4 yabancı uyruklu yakalandı

reklam
Beypazarı’nda PKK/YPG üyesi olduğu belirlenen 4 yabancı uyruklu yakalandı
Son Güncelleme :

20 Haziran 2022 - 9:01

187 views
reklam

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK/KCK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG mensubu oldukları ve savaş bölgesinde silahlı eğitim aldıkları belirlenen 4 yabancı uyrukludan 2’si tutuklandı, 2’si sınır dışı edildi.

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK/KCK’nın Suriye uzantısı PYD/ YPG mensubu oldukları ve savaş bölgesinde silahlı eğitim aldıkları belirlenen 4 yabancı uyrukludan 2’si tutuklandı, 2’si sınır dışı edildi.

Alınan bilgiye göre, Beypazarı ilçesinde emniyet ekipleri, durumundan şüphelendikleri yabancı uyruklu bir kişinin cep telefonunda inceleme yaptı.

Telefonda, terör örgütü PKK/KCK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG mensuplarına ait fotoğrafların bulunduğunun tespit edilmesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince zanlının adresine operasyon düzenlendi.

Operasyonda, “yabancı terörist savaşçı” oldukları belirlenen 4 yabancı uyruklu gözaltına alındı. Sürdürülen dijital incelemeler sonucu, zanlılara ait telefon ve bilgisayarlarda çok sayıda örgütsel fotoğraf ve video tespit edildi.

Şüphelilerin, TEM Şube Müdürlüğündeki ifadelerinde, PYD/YPG içerisinde silahlı eğitim aldıklarını beyan ettikleri öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.N. ve H.H tutuklandı, 2’si ise sınır dışı edildi.

Kaynak: AA
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam